Головна » 2015 » Листопад » 12 » ,,Зустріч з Рівненськими літераторами’’
16:58
,,Зустріч з Рівненськими літераторами’’

Мужай прекрасна наша мова,

Живи, народу віще слово

Цвіти над нами веселково,

Як мир, як щастя, як любов!

Саме з таких слів розпочали святкування Дня Української писемності у Великожитинській школі I – III ступенів. У затишній залі виховного центру учні школи на чолі з провідним вчителем Л.Войтюк запропонували цікаву, літературно – музичну композицію.

Посприяла в організації даного заходу сільський голова Л.Хома, яка на святкування запросила поважних гостей: заслужений журналіст України В.Мазаний, голова обласної спілки письменників А.Лимич, письменниця та народна майстриня О.Медведєва, поет В. Басараба.

Відомі письменники Рівненщини із задоволенням розповідали присутнім про себе, цитували уривки із власних творів, читали вірші та гуморески акцентували увагу на питаннях мовної культури.

У нашому населеному пункті на території сільської  ради відкрито моморіальну дошку нашому земляку С.Мельничуку, у планах створення літературної студії імені С.Мельничука.

Публічно шкільній бібліотеці подаровані книги з дарчими надписами місцевих авторів.

Усім присутнім народна майстриня О.Медведєва представила власноруч вишитий ,, Кобзар’’ Т.Г.Шевченка з ілюстраціями. Діти з цікавістю  переглядали сторінки славетної книги.

Особливі моменти і право зробити декілька стібків на полотні новоствореної книги І.Франка народна майстриня надала сільському голові Л.Хомі та директору школи Т.Шахрайчук. Клаптик полотна з голкою подарований випускниці школи М.Левчук, як вдячність за прекрасне виконання пісні про Україну.

Без сумніву зустріч пройшла у доброзичливій, дружній атмосфері та наповнила наші серця незабутніми враженнями, позитивними емоціями.

Теплі, щирі слова літераторів Рівненщини посіяли в душах своїх слухачів родючі зерна сильного українського слова.

Отож зичим всім нам, українцям любити, прославляти нашу мелодійну Українську мову, бо мова – душа народу, наша національна святиня.

 

 

Переглядів: 430 | Додав: Zhutun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar